Tefsir Kitaplarındaki İsrailiyata Dair - Sema Çelem; Zakir Aras (Dini Araştırmalar)

(untitled)
Muhammed İzzet Derveze (1888-1984) Filistin direniş hareketi içinde aktif rol alan Arap fikir ve siyaset adamı, müfessir ve tarihçidir.Bu yazı, Merhum Muhammed İzzet Derveze’nin El-Vaʿyu’l-İslāmīdergisinde yayınlanan “Ḥavle’l-İsrāiliyyāt fī Kutubu’t-Tefsīr” adlımakalesinin tercümesidir. 1966 yılında yayınlanan makalede yazar, tefsir kitaplarında var olan akıldışı rivayetleri değerlendirmekte ve bu haberlerin Kur'an'ın asıl mesajını örttüğünü düşündüğü için eleştirmektedir.