Методика визначення пріоритетності науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт, які пов’язані зі створенням (модернізацією) зразків озброєння та військової техніки - В. В. Коваль; М. П. Сень; Є. О. Лагно; В. В. Ларін; І. А. Таран (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В статті запропонована методика визначення пріоритетності науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт, які пов’язані зі створенням (модернізацією) зразків озброєння та військової техніки. Наведені показники та критерії для визначення актуальності та важливості науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт, порядок визначення бальних оцінок окремих показників з використанням експертного опитування. Підсумкові оцінки (пріоритети) визначаються з використанням узагальненої функції переваг Харрінгтона та відповідної вербально-числової шкали. Наведений порядок статистичної перевірки узгодженості оцінок експертів. Методика може бути застосована в органах військового управління Збройних Сил України при визначенні пріоритетності науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт.