A Modern Lex Mercatoria for Carriage of Goods by Sea, Croatian Maritime Law Association : [prikaz knjige] - Vesna Skorupan Wolff (Poredbeno Pomorsko Pravo)
Iz teksta: "Monografija pod nazivom A Modern Lex Mercatoria for Carriage of Goods by Sea, autora dr. sc. Petra Kragića i Diane Jerolimov, dipl. iur., objavljena je 2022. godine na engleskom jeziku u izdanju Hrvatskog društva za pomorsko pravo. Monografija je iznimno važna i vrijedna zbog nekoliko razloga. Kao prvo, za struku je uvijek neprocjenjiv doprinos čitati djelo nastalo iz pera vrsnih pomorskopravnih praktičara, a posebno osoba koje su sudjelovale u pripremnim radovima, raspravama i procesima u kojima se izgrađivala određena specifična materija, u ovom slučaju Konvencija Ujedinjenih naroda o ugovorima o međunarodnom prijevozu robe u cijelosti ili djelomično morem (u nastavku: Roterdamska pravila). Drugi je važan doprinos ove knjige što sažeto, pregledno, uz naglašen kritički osvrt autora te njihove vrlo originalne stavove obrađuje kompleksnu materiju odgovornosti pomorskog prijevoznika za prijevoz stvari morem. Osim toga, knjiga sadrži elaborat autora o tome što bi trebalo učiniti kako bi se unaprijedila pojedina konvencijska rješenja, što knjizi daje elemente originalnosti."