Var det Tuppen eller Lillemor som begynte? - Terje Gerhard Andersen (Kritisk Juss)
Artikkelen tar for seg utfordringer knyttet til håndteringen av konflikter i arbeidslivet, med særlig søkelys på det psykososiale arbeidsmiljøet og varsling. Den viser hvordan det norske arbeidsmiljøregelverket har utviklet seg, fra å konsentrere seg om det fysiske arbeidsmiljøet til også å inkludere psykososiale forhold. Et uforsvarlig arbeidsmiljø betraktes som et lovbrudd som kan varsles om, i henhold til varslingsreglene. Forfatteren peker på utilsiktede konsekvenser av regelverket, der konflikter mellom ansatte ofte rettsliggjøres gjennom varsler om et dårlig psykososialt arbeidsmiljø. Dette fører til tid- og ressurskrevende undersøkelser, der fokuset er på å tildele skyld fremfor å løse selve konflikten. Slike prosesser forverrer ofte situasjonen i stedet for å bedre den. Forfatteren mener det er behov for en endring i tilnærmingen til konfliktsaker. Målet bør være å løse konflikten, ikke å finne ut hvem som startet den. Lovteksten bør derfor tydeligere klargjøre både omfanget og innholdet i arbeidsgivers plikt til å undersøke saken, og arbeidsgivers ansvar for å gjenopprette et fullt forsvarlig arbeidsmiljø.