TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA TARIMSAL DESTEKLEME POLİTİKALARINDA SON GELİŞMELER - Mustafa Acar; Erdem Bulut (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bu yazıda tarımsal destekleme politikalarında son zamanlarda meydana gelen gelişmeler ele alınmış, çeşitli uluslararası ekonomik kuruluşlar öncülüğünde teşvik edilen ve tarım sektöründe piyasa mekanizmasının işleyişini hâkim kılmayı amaçlayan politikaların, Türk tarım politikaları ile uyumu değerlendirilmiştir. Türkiye’de tarım kesimine yapılan destekleme ödemeleri AB, ABD ve çeşitli OECD ülkeleriyle karşılaştırılmış, AB ile yürütülen müzakereler de dikkate alınarak, Türkiye’nin halihazırda tarım sektöründe ne durumda olduğu ve neler yapması gerektiği tartışılmıştır.