Проблеми регулювання механізмів вирішення спорів (арбітражу) у правовідносинах з віртуальними активами - O. S. Chernykh (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті розглядається вплив інформаційних технологій, зокрема блокчейн-технології, на правосуддя і судочинство в умовах формування цифрової економіки та інформаційного суспільства. Метою дослідження є вивчення можливостей та складнощів застосування арбітражу в спорах щодо віртуальних активів, аналіз проблем, пов’язаних із впровадженням новітніх технологій, та виявлення перспектив їх використання, особливо в контексті зростаючої кількості транскордонних спорів на крипторинках.