BEYAZ PERDEDE GÜNDEM BELİRLEME: “BAŞKANIN ADAMLARI” ve “KRİZ BİZİM İŞİMİZ” FİLMLERİ ÖRNEKLİĞİ - Burcu Şüheda Şimşek; Ekmel Geçer (Selçuk İletişim)
Medya, toplumda meydana gelen bazı olaylara daha çok, bazılarına ise daha az ilgi göstermiş ya da onları görmezden gelmiştir. Medyanın bu tavrını ABD’li bilim insanları McCombs ve Shaw’un gündem oluşturma kuramı bağlamında değerlendirdiğimizde, gündem oluşturmanın, siyaset kamu ve medya arasındaki ilişkide belirleyici unsur olduğu gözlemlenebilmektedir.