TÜRKİYE’DE YEREL SİYASAL ELİTLER: HATAY İLİ ÖRNEĞİ - Mehmet KOCAOĞLU (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Türkiye’de siyasetin belirlenmesinde ve parti yaşamında siyasal partilerin merkez organlarının rolü önemli olmakla birlikte, siyasal partilerin yerel elitleri yönetim merkezleri ile halk arasında köprü olma görevini sürdürmektedirler. Türkiye’de siyasal partiler üzerine yapılan araştırmalar daha çok partilerin genel merkez politikaları üzerine odaklanmakta olup çoğu zaman siyasal yaşamada yerel siyasal elitlerin değerleri, tutumları ve rolleri üzerinde yeterince durulmamaktadır. Oysa, yerel siyasi elitlerin Türkiye’de siyasetin sorunlarına bakış açılarının ve siyasal kültür değerlerinin mevcut parti sisteminin işleyişinde ve aksayan yönlerinde önemli etkilere sahiptir. Bu çalışma, alan araştırması yöntemi kullanılarak Hatay ili örneğinde yerel siyasal parti elitlerini incelenmektedir.