Demokratikleşme Sürecinde Halk Kütüphaneleri - Doğan Atılgan (Türk Kütüphaneciliği)
Halk kütüphaneleri konumları, verdikleri hizmetler ve kullanıcılarının özelliklerinden dolayı diğer bilgi merkezlerinden ayrılırlar. Din, dil, ırk, milliyet ve eğitim düzeyi gözetmeden 7’den 77’ye herkese hizmet veren halk kütüphaneleri bu özelliklerinden dolayı hizmet politikalarını ve amaçlarını çok geniş kapsamlı belirlemek ve hizmet uçlarını yaymak zorundadırlar. Bu makalede, halk kütüphanelerinin genel olarak tanım ve işlevlerine yer verildikten sonra hizmet politikası oluşturulması için gerekli ilkeler ve amaçlarına değinilmektedir.