Розробка методики моделювання процесів займання і горіння ракетних палив - Ігор Поцелуйко; Олександр Пономарьов (Challenges and Issues of Modern Science)
Вивчення температурних змін фізичних властивостей та кінетичних механізмів горіння палива, особливо при його змішуванні з окислювачами, представляє собою складний та незавершений процес. Проблемами, які виникають у цій області, є складність, трудомісткість і неповнота експериментальних і теоретичних досліджень, а також високі витрати на натурні та модельні експерименти. Для досягнення прогресу в цій галузі необхідно моделювати хімічні процеси та розробляти методи розрахунку та аналізу. Зокрема, важливими завданнями є побудова як детальних, так і загальних кінетичних механізмів горіння, а також їх використання для вирішення широкого спектру задач. Це має значення для розвитку технологій, пов'язаних з паливними системами, енергетикою та іншими галузями.