Морфофункціональні особливості ранового процесу під час лікування гнійно-некротичних ран у щурів сучасними антисептичними засобами та колагеназою - V.P. Rautskis; S.D. Khimich (Хірургія дитячого віку)
Інфіковані та гнійні рани є як медичним, так і економічним викликом для системи охорони здоров’я. Науковий і практичний інтерес спричиняє застосування ферменту колагенази у препаратах для санації рани.