Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Mesleğinde, Staja Giriş ve Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Değerlendirme: Sivas İlinde Bir Araştırma - Mehmet Demir; Ülkü Mazman İtik (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Bu çalışmanın amacı serbest muhasebeci mali müşavirlik mesleğinin enönemli aşamalarından birisi olan Staja Giriş Sınavı ve Yeterlilik Sınavınayönelik serbest muhasebeci mali müşavir ve adaylarının bakış açılarını tespitetmek ve konuyla ilgili değerlendirme yapmaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için5’li likert ölçeği kullanılarak hazırlanan anket formu, Sivas ilinde meslekodasına kayıtlı 109 adet serbest muhasebeci mali müşavire ve meslek adaylarınauygulanmıştır. Araştırmanın sonucunda Staja Giriş ve Yeterlilik Sınavında ençok zorlanılan dersin maliyet muhasebesi dersi olduğu, en az zorlanılan dersinise meslek hukuku dersi olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Yapılan sınavlarla ilgiliolarak sınav merkezi sayısının artırılması, dosya ve ruhsat ücretlerinin düşürülmesiisteği ve bunlara ek olarak iki gün üst üste bütün derslerin sınavınınyapılmasının başarıyı olumsuz etkilediği sonucuna ulaşılmıştır.