Alexandre Galí (1886-1969): política i pedagogia - Jordi Galí i Herrera (Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació)
En aquest article s'analitza la figura d'Alexandre Galí des de la perspectiva de la pedagogia política a partir de l'estudi de la gegantina obra Història de les institucions i del moviment cultural a Catalunya 1900-1936. A més d'aprofundir en la política pedagògica de Prat de la Riba durant el primer terç del segle XX, l'autor revisa altres papers d'Alexandre Galí que aporten llum sobre la realitat catalana posterior a 1939. L'objectiu d'aquest treball és presentar l'acció politicopedagògica iniciada a Catalunya durant les primeres dècades del segle XX per assolir ser un país plenament normal.