Sakarya Üniversitesi Öğrencilerinin Büyü ve Fala Yönelik İnanç ve Uygulamaları (Sakarya University Students' Beliefs and Practices About Magic and Fortune) - Sümeyye Demircioğlu; Mehmet Tayfun Amman (Skad)
Bu araştırma, büyü vefala yönelik üniversite öğrencilerinde görülen inanç ve uygulamaların nelerolduğunun ampirik verilerle incelenmesini ve sosyolojik olarakdeğerlendirilmesini amaçlamaktadır. Araştırma, Sakarya ÜniversitesiFen-Edebiyat Fakültesinde eğitim gören 18-29 yaş aralığındaki 120 lisansöğrencisine anket uygulama yoluyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmadan elde edilenveriler, SPSS programında analiz edilmiştir. Araştırma anket formunda sorular;demografik özellikler, dindarlık düzeyleri, üniversite öğrencilerinin büyü vefala yönelik inanç ve uygulamalarına dair sorulardan oluşmaktadır. Araştırmasonucunda üniversitede gençlerin çoğunlukla fala inanmadıkları, kadınöğrencilerin erkek öğrencilerden, Fen Bilimler öğrencilerinin, Sosyal Bilimleröğrencilerinden daha fazla fal baktırdığı, çoğunlukla büyüye inandıkları ancakbüyü ile ilgili uygulamalarda bulunmadıkları görülmüştür.