YAŞLILIK VE EMEKLİLİK İLİŞKİSİNİN SOSYOLOJİK BOYUTU - Sevda Demirbilek (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Yaşlılık sadece biyolojik bir süreç olmayıp, sosyal içeriğe de sahip bir konudur. Yaşlılık evrenseldir ve yaşlıların önemi kültürden kültüre değişir. Yaşlılık, emeklilikle ilişkilidir. Emeklilik, sadece gelirde bir azalma değil aynı zamanda sosyal prestij ve bazı yaşamsal amaçların kaybı anlamına gelir. Çalışmanın amacı, yaşlılık ve emeklilik arasındaki ilişkiyi sosyolojik yaklaşımlar bakımından incelemektir.