ÇEVRE MUHASEBESİ ve ÇEVRESEL MALİYETLER - Ali ALAGÖZ; Baki YILMAZ (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Ekonomik kalkınma ve büyümenin bir sonucu olarak; hızlı nüfus artışı, teknolojik gelişme, hızlı sanayileşme, aşırı hava, su ve toprak kirliliği çevre sorunlarını da beraberinde getirmiştir. Çevre sorunlarına karşı çevresel bilincin artmasıyla beraber, çevresel maliyetler ve çevre muhasebesi konularında önemli gelişmeler ortaya çıkmıştır.