بررسی علل ترخیص با رضایت شخصی در بیماران بستری در اورژانس بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) رفسنجان - افسانه اسماعیلی رنجبر; حمید استاد ابراهیمی; غلامرضا بازماندگان; میترا عباسی فرد; مجتبی سنجی رفسنجانی; زهرا کامیاب (مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار)
زمینه و هدف: ترخیص با رضایت شخصی می‌تواند منجر به اثر منفی بر پیامدهای درمان و هزینه‌های آن شود. این مطالعه با هدف بررسی علل ترخیص با رضایت شخصی در بیماران بستری در اورژانس بیمارستان علی ابن ابیطالب «ع» رفسنجان انجام شده است.مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 400 بیمار که با رضایت شخصی از اورژانس این بیمارستان ترخیص شده بودند توسط روش نمونه‌گیری دردسترس انتخاب شدند. برای جمع‌آوری اطلاعات از ترخیص با رضایت شخصی شفقت و همکاران استفاده شد. داده‌ها، با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 20 تحلیل شد. سطح معنی‌داری در تمامی آزمون‌ها برابر با 05/0 درنظر گرفته شد.یافتهها: در مجموع، از 29531 بیمار ترخیص‌شده، شیوع ترخیص با رضایت شخصی از بخش اورژانس 5/11 درصد با حدود اطمینان 95 درصد 1/11 درصد تا 9/11 درصد بود. در نمونه‌های موردبررسی 8/57 درصد (231 نفر) مرد و 5/42 درصد (170 نفر) آنها در بازه سنی 20 تا 39 سال بودند. بیشترین علت ترخیص با رضایت شخصی به دلیل مسائل مرتبط با خود بیمار شامل 75 درصد (300 مورد) بود. بین فراوانی ترخیص با رضایت شخصی با وضعیت اقتصادی بیماران، وضعیت بیمه و سن آنها ارتباط آماری معناداری وجود داشت.نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج مطالعه حاضر، علت عمده موارد ترخیص با رضایت شخصی به دلیل مسائل مرتبط با خود بیمار بوده است. افزایش آگاهی بیماران از عوارض احتمالی ترخیص پیش از موعد و ارتقای کیفیت خدمات پزشکی شاید بتواند در کاهش موارد ترخیص با تمایل شخصی مفید باشد.