KÜÇÜLEN DEVLETTE YAŞANAN ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ SORUNLARI (KARAMAN KÖY HİZMETLERİNDE BİR UYGULAMA) - Aykut Bedük; Sevcan Güleç (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Küreselleşme,teknolojik gelişmeler, artan rekabet ve hızla değişen dünya düzeni özel sektörü olduğu gibi kamu sektörünü de hızlı bir yeniden yapılanma zorunluluğuyla karşı karşıya bırakmıştır. Kamu sektöründe yeniden yapılanma faaliyetleri ülkelerin sosyal ve ekonomik reform programlarında yer almaktadır. Bu bağlamda Türk kamu sektörü de hazırlanan reformlar çerçevesinde kanun tasarıları hazırlayarak yeniden yapılanma sürecini başlatmıştır. Türk kamu yönetiminde önemli tartışmaları da beraberinde getiren bu tasarının oluşturulması ve kabul edilmesi sonucu kapatılacak olan Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan personelin karşılaştıkları örgütsel davranış sorunları ve bu karara bakışları ele alacaktır. Karaman Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü çalışanlarının örnek kitle olarak tespit edildiği bu çalışmada Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünün kapatılmasına ilişkin kararın personel üzerinde yarattığı stres, gelecek korkusu ve kaygısı, sıkıntı, moral ve motivasyon gibi örgütsel sorunlar tespit edilmeye çalışılacaktır.