YENİ KAMU YÖNETİMİ ANLAYIŞININ TÜRK YARGI SİSTEMİNE ETKİLERİ - THE EFFECTS OF NEW PUCLIC ADMINISTRATION CONCEPT ON THE TURKISH JUDICIAL SYSTEM - Özcan Sezer; Cengiz Sarı (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Geleneksel Yönetim Anlayışınınolumsuz etkileri diğer kamu kurumlarına göre yargı alanında çok daha ağırolmuştur. Öyle ki birkaç yıl öncesine kadar sistem hantallığın da ötesindeneredeyse yürüyemeyecek aşamaya gelmiştir. Yeni Kamu Yönetimi uygulamalarıdünyanın pek çok ülkesinde ve Türkiye’nin çeşitli kamu kurumlarında örgütselbüyüme, hantallık ve kırtasiyecilik gibi Geleneksel Kamu Yönetimi anlayışınınneden olduğu olumsuz etkileri ortadan kaldırmıştır. Yargı alanında da Yeni KamuYönetimi uygulamalarından yararlanılması, adil yargılanma ihlallerinin çoğu gezgerçek sebebi olan yargıda bürokratik ve kırtasiyeci yönetim anlayışının vebunun diğer zararlı sonuçlarının giderilmesinde büyük yararlar sağlayacaktır.Bu çalışmada yeni kamu yönetimi anlayışının yargı alanında uygulanmasınınetkileri ve getireceği sonuçlar Yargı yönetiminin etkililiği bağlamındadeğerlendirilmektedir.