ELBİSE DOLABI ÜRETİMİ İÇİN YATIRIM ALTERNATİFİNİN SEÇİLMESİ ve MOBİLYA SEKTÖRÜNDE BİR UYGULAMA - Selami Özcan; Cevdet Saçlı (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Yatırım projelerinin hazırlanması ve değerlendirilmesi ile ilgili temel bilgiler verilerek elbise dolabı üretimi için yatırım alternatifinin seçilmesi ve mobilya sektöründe bir uygulama çalışması yapılmıştır. Bu çalışmada küçük, orta ve büyük ölçekli üç işletmenin elbise dolabı üretimi için gerekli olan mevcut verileri üzerinden yatırım alternatiflerinin seçiminde Net Bugünkü Değer Yönetimi, Yıllık Eşdeğer Maliyet (Gider) Yöntemi ve Karlılık İndeksleri hesaplanarak yeni yatırım yapmayı düşünen bir yatırımcıya işletme büyüklüğünün seçimi konusunda bir fikir vermek amaçlanmıştır.