Okul Öncesi Eğitim Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerinin Motivasyon Kaynakları ve Sorunları - Esra Dereli; Mehmet Bahaddin Acat (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu araştırmanın amacıokul öncesi eğitim öğretmenliği bölümü öğrencilerinin motivasyon kaynaklarıve sorunlarınıbelirlemek, motivasyon düzeylerinin, motivasyon kaynaklarıve sorunlarının devam ettikleri fakülte ve sınıfa göre farklılaşıp farklılaşmadığınıincelemektir. Araştırmada tarama modeli kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Selçuk Üniversitesi M.E.F. 179 , Eğitim Fakültesinde 111 Okul Öncesi Eğitim Öğretmenliği bölümüne devam eden 290 öğrenci oluşturmaktadır.Araştırma verileri Acat ve Yenilmez 2004 tarafından geliştirilen Öğretmenlik Mesleğine İlişkin Motivasyon Kaynaklarıve SorunlarıAnketi ile toplanmıştır. Araştırmanın sonucunda Okul Öncesi Eğitim Öğretmenliği Bölümü öğrencilerin öğretmenlik mesleğine ilişkin motivasyonlarının genellikle yüksek olduğu, çok az sorun yaşadıklarıve öğretmenlik mesleğine ilişkin motivasyon düzeyleri, motivasyon kaynaklarıve sorunlarının devam ettikleri fakülte ve sınıfa göre anlamlıdüzeyde farklılaştığıgözlenmiştir.