Fokus på samarbejde giver bedre data for klimatilpasning og varsling af oversvømmelser - Louise Lillith Magdalena Johansson; Jens Gottlieb Gottlieb (Geoforum Perspektiv)
Det er vigtigere end nogensinde før at tilvejebringe pålidelige data for klimatilpasning. Oversvømmelser i forbindelse med skybrud og stormflod har enorme samfunds-økonomiske konsekvenser, og der er stigende politisk fokus på at kunne klimasikre og forebygge skader. Gode og velfungerende samarbejder mellem stat og kommune er essentielle for at tilvejebringe pålidelige landsdækkende data. Dette kræver kommunikation, inddragelse, videndeling og gensidig oplæring af de rette medarbejdere i både kommuner og stat. Samarbejdet om forbedring af det hydrologiske tilpasningslag i regi af foreningen GeoDanmark er et eksempel herpå.