مقایسه تاثیر نانوسلولز و نانوسیلیکا روی ویژگی‌های مقوای بسته‌بندی ساخته شده از خمیر سفید ضایعاتی - جعفر ابراهیم پور کاسمانی; احمد ثمریها; عبدالله علیراده (علوم و فنون بسته بندی)
این بررسی با هدف مقایسه تاثیر نانوسلولز و نانوسیلیکا روی ویژگیهای مقوای ساخته شده از خمیرسفید ضایعاتی انجام شد. برای این منظور خمیرکاغذ سفید، از کارخانه کاغذسازی اترک تهیه و با افزودن 4 و 8 درصد نانوالیاف سلولز و نانو سیلیکا بصورت خالص، و این ترکیبات با 5/1 درصد نشاسته کاتیونی کاغذ دست ساز تهیه و مورد آزمونهای فیزیکی، مکانیکی و بررسی ریختشناسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد 4 درصد نانوالیاف سلولزی و 5/1 درصد نشاسته کاتیونی بهترتیب دارای 5/2، 1/14، 9/46، 9/35، 5/9، 9/8، 5/20 و 1/5 درصد جذب آب، صافی سطح، شاخص مقاومت به کشش، شاخص مقاومت به ترکیدن، شاخص مقاومت به پارهشدن، روشنی، سفیدی و ماتی بیشتر نسبت به 4 درصد نانوالیاف سلولزی است و بهترتیب دارای 9/30، 3/19 درصد مقاومت به عبور هوا، و زردی کمتر نسبت به آن است. 8 درصد نانوالیاف سلولزی و 5/1 درصد نشاسته کاتیونی بهترتیب دارای 1/16، 7/43، 6/7، 3/21، 7/10، 1/6، 1/1، 6/6 درصد جذب آب، مقاومت به عبور هوا، شاخص مقاومت به کشش، شاخص مقاومت به ترکیدن، شاخص مقاومت به   پارهشدن، روشنی، سفیدی و ماتی بیشتر نسبت به 8 درصد نانوالیاف سلولزی است و بهترتیب دارای 2/36 و 1/23 درصد صافی سطح، و زردی کمتر نسبت به 4 درصد نانوالیاف سلولزی است. 4 درصد نانوسیلیکا و 5/1 درصد نشاسته کاتیونی بهترتیب دارای 1/8، 3/18، 1/34 و 9/6 درصد صافی سطح، سفیدی و ماتی بیشتر نسبت به 4 درصد نانوسیلیکا است و بهترتیب دارای 1/10، 1/13، 8/10، 5/1، 9/9 و 2/75 درصد جذب آب، شاخص مقاومت به کشش، شاخص مقاومت به ترکیدن، شاخص مقاومت به پاره شدن، روشنی و زردی کمتر نسبت به 4 درصد نانوسیلیکا است. 8 درصد نانوسیلیکا و 5/1 درصد نشاسته کاتیونی بهترتیب دارای 1، 7/14، 2/40 و 7/6 درصد جذب آب، مقاومت به عبور هوا، سفیدی و ماتی بیشتر نسبت به 8 درصد نانوسیلیکا است و بهترتیب دارای 2/5، 3/36، 3/69، 5/74، 1/5 و 8/14 درصد صافی سطح، شاخص مقاومت به کشش، شاخص مقاومت به ترکیدن، شاخص مقاومت به پاره شدن، روشنی و زردی کمتر نسبت به 8 درصد نانوسیلیکا است. نتایج نشان داد استفاده از نانو الیاف سلولزی ارجحیت بالاتری دارد، و به جهت اینکه منجر به کاهش واردات میگردد میتواند حائز اهمیت باشد.