Anàlisi de la productivitat científica de la revista Arxius de Ciències Socials (2011- 2021): autories, gènere, col·laboració i tendències d’investigació - Clara Che Tórtola (Arxius de Ciències Socials)
S’analitza la investigació difosa en la revista Arxius de Ciències Socials en el període (2011-2021). La revista ha publicat 240 treballs distribuïts en 21 exemplars, en els quals els hòmens han signat un 58,62% dels articles per un 41,38% de les dones. Pel que fa a la participació institucional, s’han identificat un total de 166 institucions diferents, prop de la meitat d’elles (44,58%) internacionals, podent-se destacar les institucions franceses, argentines i brasileres. L’anàlisi de la col·laboració científica mostra una creixent tendència a la investigació col·laborativa. Respecte a la llengua de publicació, s’observa un clar domini del castellà (78,3%), seguida del valencià i l’anglès. Finalment, les tendències d’investigació es focalitzen majoritàriament al voltant de la sociologia del treball, l’educació, el medi ambient i les migracions. La comparativa entre el període de la revista de 1997 a 2010 i l’actual, mostra, en trets generals, com la revista Arxius de Ciències Socials esdevé més activa, col·laborativa, global i femenina.