4842 SAYILI YASA IŞIĞINDA YATIRIM İNDİRİMİ UYGULAMASI - Ahmet Tekin (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Yatırım İndirimi istisnası, ticari ve zirai kazançlar ile kurum kazançlarının vergilendirilmesinde, kanunda öngörülen şartlar dahilinde , yapılan harcamaların belli bir tutarının vergiye tabi matrahın hesabında indirilmesine imkan tanıyan bir teşvik sistemidir.Bu özelliğiyle yatırım indirimi , yatırımın maliyetine etkide bulunarak yatırımın karlılığınıartıran bir teşvik sistemidir. 4842 sayılıyasa ile yatırım indirimi uygulamasına önemli değişiklikler getirilmiştir. İlk değişiklik ise yatırım indiriminin bir istisna olduğunun kanun metninde yer almasıolmuştur.