HİSSE SENEDİ PİYASASINDA HALKA AÇIKLIK ORANININ PİYASA fiyati üzerine ETKisi - Dr. Osman Barak (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Bu çalışmada, ÎMKB’de işlem gören hisse senetlerinin piyasa fiyatlarının oluşumunda halka açıklık oranının düşük ya da yüksek olmasının fiyat oluşumuna bir etki edip etmediği araştırılmaktadır. Bu amaçla İMKB’de işlem gören, halka açıklık oranı % 10’ un altında olan şirketlerle, halka açıklık oranı% 75’in üzerinde olan şirketlerin hisse senedi fiyatları ile halka açıklık oranı arasında bir ilişki olup olmadığı ortaya konulmaya çalışılmaktır. Bu kapsamda, 1997-2004 döneminde İMKB’de işlem gören hisse senetlerine ilişkin veriler kullanılmış ve analiz edilmiştir.