BÜTÇE VE CARİ İŞLEMLER DENGESİ ARASINDAKİ İLİŞKİ: TÜRKİYE ÖRNEĞİ (1989-2004) - Mehmet MUCUK (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
İkiz açıklar hipotezine göre bütçe ve cari işlemler açığı arasında bir bağlantı bulunmaktadır. Keynezyen Geleneksel Görüş bu ilişkiyi kabul ederken Ricardocu Denklik Hipotezi reddetmektedir. Bu çalışmada Türkiye’deki bütçe ve cari işlemler dengesi arasındaki ilişki en küçük kareler ve VAR tekniğiyle 1989–2004 dönemi üçer aylık verileri kullanılarak araştırılmıştır. Ampirik bulgular ise bütçe ve cari işlemler dengesi arasında karşılıklı bir ilişkinin bulunduğu göstermektedir.