Одна країна – декілька національностей: етнічний склад населення Польщі в історичній ретроспективі - Мареш Тереза (Простір в історичних дослідженнях)
Польща завжди була багатонаціональною країною. На польських землях від Середньовіччя до сьогодні поляки та представники різних націй жили та функціонували, взаємодіючи між собою, і здебільшого намагалися співіснувати в гармонії. Предметом аналізу в цій статті є спільнота, що проживала в Польщі в минулому й перебуває там сьогодні. Загалом проаналізовано, наскільки полякам, на наш погляд, вдалося налагодити стосунки з «іншим» сусідом.