ÇATIŞMA YÖNETİMİYÖNTEMLERİVE HASTANE ÖRGÜTLERİNDE BİR UYGULAMA - Ali Şahin; Filiz Tufan Emini; Ömer Ünsal (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Modern yönetim yaklaşımı, örgütsel çatışmaların tamamen ortadan kaldırılmasıya da engellenmesine karşıdır. Söz konusu yaklaşım, çatışmayıteşvik ederek, çatışma yönetiminin önemine değinmektedir. Bu çalışmada ilk önce örgütsel çatışma, çatışmaya ilişkin yönetsel yaklaşımlar ve etkin çatışma yönetimi yöntemleri konularıele alınmaktadır. Daha sonra ise, hastane örgütlerinde hangi çatışma yönetimi yöntemlerinin uygulandığına yönelik bir anket çalışmasının sonuçlarına yer verilerek bir değerlendirmeye gidilmektedir.