Testiküler kitlenin nadir sebebi: Fıtık eşliğinde paratestiküler liposarkom - Serdar Göktaş; Murat Gül; Murat Akand; Mehmet Kaynar (Genel Tıp Dergisi)
Yumuşak dokunun sık gözlenen tümörü olan liposarkomun paratestiküler yerleşimi oldukça nadir görülmektedir. Sıklıkla ekstrape- ritoneal yağ dokusundan köken alan bu tümörler distale doğru korda ait yağ dokusuyla devam etmektedir. Tanı; genellikle operasyon sırasında şüphe üzerine histopatolojik değerlendirme ile konur. Bu yazıda testiküler kitle nedeni ile opere edilen paratestiküler lipo- sarkom ve beraberinde inguinal hernisi olan olgu sunulmuştur