Digitalni simulator u realnom vremenu za sistem upravljanja vatrom na protivavionskom topu - Stjepan Adrinek (Vojnotehnički Glasnik)
Prikazana realizacija digitalnog simulatora za sistem upravljanja vatrom u režimu praćenja omogućuje njegovo korišćenje na danom sklopovskom i programskom okruženju: personalno računalo ATARI ST, programski jezik pascal i asembler za mikroprocesor M68000. Ekvivalentni diskretni model SUV-a je formiran kombinacijom postupka diskretne analogije sa Eulerovim eksplicitnim integratorom i step invarijantne metode. Metodologija formiranja diskretnog modela pokazala se uspješnom u smislu omogućavanja realizacije na spomenutom okruženju. Realizirani simulator omogućuje njegovu primjenu u različite svrhe, kao što su: obuka operatora za upravljanje sistemom, dijagnostika i računalom podržana ispitivanja, te projektiranje novih sistema za upravljanje vatrom.