ÇALIŞANLARIN KİŞİLİK ÖZELLİKLERİNİN İŞTEN AYRILMA EĞİLİMİNE OLAN ETKİSİ: BİR ALAN ARAŞTIRMASI - A. Sinan ÜNSAR (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bu araştırmanın amacını iş görenlerin kişilik özelliklerinin işten ayrılma eğilimine olan etkisini belirlemek oluşturmuştur. Araştırma Edirne ilinde faaliyette bulunan bir konfeksiyon fabrikasında görev yapan iş görenler üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmada verileri değerlendirmek için spss programı kullanılmıştır. Anketi yanıtlayan iş görenlere, sosyo-demografik özelliklerini ve kişilik boyutlarını belirleyen bir ölçek kullanılmıştır. Araştırma sonucunda dışa dönük kişilik alt boyutuna sahip olan iş görenlerin işten ayrılma eğilimlerinin yüksek olduğu bulunmuştur.