Методичні аспекти планування розвитку систем озброєння протиповітряної оборони в умовах ресурсного обмеження - О.В. Турінський; Б.О. Демідов; Д.А. Гриб; О.О. Хмелевська (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті виділяються аспекти і положення підготовки і реалізації планів і програм розвитку складних систем військового призначення. Значна увага приділена напрямку визначення шляхів заощадження ресурсів для створення нових систем багатовартісних зразків озброєння і військової техніки.