Publiczny system finansowy w gospodarce rynkowej - Tadeusz Waściński; Grażyna Wójcik (Polityki Europejskie, Finanse i Marketing)
W pracy omówiono zasady funkcjonowania publicznego systemu finansowego, koncentrując się na jego zadaniach oraz specyficznych właściwościach. Stwierdzono, że publiczny system finansowy w Polsce jest ciągle w okresie przeobrażeń dokonywanych w różnych płaszczyznach funkcjonowania