РОЗРОБЛЕННЯ МОБІЛЬНОГО ДОДАТКУ ДЛЯ ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНИХ МОВ З ВИКОРИСТАННЯМ МАШИННОГО НАВЧАННЯ - Віталій Левківський; Дмитро Марчук; Світлана Кравченко; Олексій Павленко (Інформаційні технології і засоби навчання)
Останнім часом українці, особливо ті, які неочікувано опинилися за кордоном, зіткнулися з необхідністю вивчення різних мов світу. Кожна мова пов'язана з культурою країни, тому вивчаючи її людина отримує не тільки інструмент комунікації, а й занурюється в життя та звичаї країни. Володіння іноземними мовами відкриває можливості як для навчання, так і праці за межами України. Зростаюча популярність мобільних пристроїв та доступність високошвидкісного Інтернету роблять мобільні додатки для вивчення мов все більш популярними та ефективними інструментами. Метою роботи є дослідження можливості використання алгоритмів машинного навчання при створенні мобільного додатка для вивчення іноземної мови. Для створення мобільного додатка з широким спектром функцій було використано  ML Kit SDK. У контексті вивчення іноземної мови ML Kit SDK використовується для розпізнавання та обробки мови, перекладу тексту, а також для виявлення найважливіших слів або фраз у тексті, частин мови, іменників, дієслів, прикметників тощо. Мобільний додаток дає можливість створення унікальних та персоналізованих налаштувань для кожного користувача на основі його особистих даних та вподобань. Додаток пропонує користувачам широкий спектр функцій у вигляді інтерактивних вправ, персоналізації, відстеження прогресу, підтримки офлайн. Програмний продукт допомагає користувачам швидше та легше запам'ятовувати нову лексику при вивченні іноземної мови. Додаток доступний на мобільних пристроях, що робить його зручним для використання в будь-якому місці та в будь-який час. Цільовою аудиторією є люди, які вивчають іноземну мову, студенти, професіонали, яким потрібна лексика іноземної мови для роботи тощо. Мобільний додаток також може бути корисним для викладачів іноземних мов, які шукають інноваційні та ефективні методи навчання своїх учнів.