İslam Aile Hukuku Bağlamında İbn Kayyim el-Cevziyye’nin Görüşleri, yazar Fatih Çinar (İstanbul: Kitap Dünyası Yayınları, 2024), 343 sayfa, ISBN: 978-605-351-853-2 - Elif Rümeysa Akdoğan (Atebe)
Bu çalışma İbn Kayyim’ın ilmi şahsiyetini ortaya koyan “İslam Aile Hukuku Bağlamında İbn Kayyim el-Cevziyye’nin Görüşleri” adlı kitabın incelemesini konu edinmektedir. Fatih Çinar tarafından kaleme alınan bu eser, Kitap Dünyası yayınları tarafından 2024 yılında basılmıştır. Aile hukuku gibi önemli bir alan üzerinden İbn Kayyim’ın görüşlerini ele alan kitap, genelde aile hukukuna katkı sağlarken özelde önemli bir alimin dağınık halde bulunan görüşlerini derli toplu bir şekilde sunmuştur. İbn Kayyim’ın ilmi kişiliğini de bu fıkhi görüşleri çerçevesinden ortaya koyan yazar ilim dünyasına ve fıkıh literatürüne önemli bir katkıda bulunmuştur.