Mehmet İsmet Binark Özyaşam (1941–2021) - M. Tayfun Gülle (Türk Kütüphaneciliği)
Mehmet İsmet Binark 28 Şubat 1941 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. İlk ve orta eğitimini İstanbul’da, lise tahsilini Ankara Gazi Lisesi’nde, yüksek tahsilini 1964 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Kütüphanecilik Bölümü’nde tamamlamıştır.