Актуальні проблеми оперативного мистецтва Повітряних Сил в сучасних умовах - Степанов Г.С.; Оріховський П.В. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Проведений аналіз локальних війн та збройних конфліктів сучасності, визначено, що провідна роль у них відводиться угрупованням повітряного нападу, які здатні вирішувати не тільки оперативні, а й стра- тегічні завдання. В статті визначено, що боротьба в повітрі набуває актуальності, в той же час, заходи для підвищення ефективності протиборства у повітрі мають практичну спрямованість, яка полягає у роз- робці нових та модернізації існуючих засобів збройної боротьби, а також удосконаленні способів і тактич- них прийомів застосування цих засобів, що призводить до переходу від оперативного мистецтва до такти- ки. Розглянуто проблемні питання, застосування Повітряних Сил, наведені погляди щодо розвитку опера- тивного мистецтва, форм застосування Повітряних Сил з урахуванням сучасних тенденцій ведення зброй- ної боротьби.