Mekanın Toplumsallığı Bağlamında Sivas İlinde Göçün Ekonomipolitiği - Feride Fatma Bilgili (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Tarihinher döneminde var olan göç olgusu, 1970’lerden itibaren uygulanmaya başlananneo-liberal yeniden yapılanma politikalarının etkisiyle büyük bir ivmekazanmıştır. Sermayenin hareketlilik ve yoğunluğunun arttığı bu süreçte, sermayeyekarlılık sağlayabilecek, yatırım için en uygun koşullara sahip kentlergelişirken; bu imkânlara sahip olmayan kentler ekonomik ve demografik açılardangerilemektedir. Neo-liberalizmin mekânsal yapı üzerindeki bu etkisinin yanısıra toplumsal eşitsizlikleri, yoksulluğu ve işsizliği artıran politikaları danüfusun mekânsal dağılımının yeniden şekillenmesinde rol oynayan etkenlerolmuşlardır. Bu çalışmada kapitalist birikim modellerindeki dönüşümün Sivasİlinde yaşanan göç süreci üzerindeki etkileri incelenmeye çalışılmıştır.