Obrada meteorološkog biltena 'meteo-srednji' na računaru - Srboljub Krštenić (Vojnotehnički Glasnik)
Prikazano programsko rešenje omogućava automatizovanu obradu meteorološkog biltena 'meteo-srednji' sa velikom tačnošću i efikasnošću. Programska metoda eliminiše greške koje nastaju pri interpolaciji podataka i olakšava analizu rezultata. Rešenje je prilagođeno portabilnim računarima, što omogućava njegovu primenu u meteorološkim stanicama bez potrebe za specijalizovanim računarima. Program takođe omogućava ispravku ulaznih podataka bez potrebe za ponovnim unosom celog seta podataka. Predviđen je i dalji razvoj kroz automatizovano testiranje unosa, čime bi se poboljšala tačnost i sigurnost obrađenih meteoroloških podataka.