Hz. Ammâr b. Yâsir Kitabı Üzerine - Muhammed Karaca (Siyer Araştırmaları Dergisi)

(untitled)
Hz. Peygamber risâlet görevi ile görevlendirildiği andan itibaren yanında bulunan ve onun destekçisi olan sahabeler her dönemde merak konusu olmuştur. Araştırmaların odak noktasını oluşturan bu isimler defalarca farklı özellikleri ile anlatılmıştır. Söz konusu sahabelerden biriside Ammâr b. Yâsir'dir. İlk iman edenler arasında yer alan Ammâr b. Yâsir Hulefâ-i Râşid'in döneminde de yaşamış ve birçok tarihi olaya şahitlik etmiştir. Tarih'in önemli safhalarında üstelendiği görevler sonucu adından fazlası ile söz ettirmiştir. Özellikle Hulefâ-i Râşid'in döneminde bu durum zirveye çıkmıştır.