Avrupa Birliği’ne Aday ve Potansiyel Aday Ülkelerin Refah Düzeyine Göre İncelenmesi - Ahmet Mesut Büyüksarıkulak; Bilge Afşar; Seher Suluk (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Bu çalışmanın temel amacı 2015-2021 yılları arasında Avrupa Birliği’ne aday (Sırbistan, Kuzey Makedonya, Karadağ, Arnavutluk ve Türkiye) ve potansiyel aday ülkelerin (Bosna Hersek) refah düzeyi açısından karşılaştırılmasıdır. Bu amacı gerçekleştirmek için Legatum Enstitüsü tarafından hazırlanan Legatum Refah Endeksi kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre, aday ülke Karadağ’ın daha iyi bir performans gösterdiği ortaya çıkmıştır. Türkiye’nin refah endeksi ve diğer pek çok boyut sıralamasında diğer ülkelere kıyasla geride kaldığı görülmüştür.