Basil Liddell Hart, Birinci Dünya Savaşı Tarihi - Furkan Külünk (Skad)
Kitap sekiz ana bölümden oluşmaktadır ve bölüm başlıkları şu şekildedir: Savaşın Nedenleri, Savaşan Ülkeler, Rakip Savaş Planları, 1914: Savaş Başlıyor, 1915: Çıkmaz, 1916: Yıpratma Savaşı, 1917: Kader Yılı ve 1918: Kırılma. Eserin başlangıç kısmını oluşturan savaşın genel sebepleri incelendiğinde, dünyanın, o güne dek görülmemiş ölçekte bir çatışmaya doğru ilerlediği anlaşılmaktadır. İki kutbun doğacağı bu düzlemde Bismarck, aktif bir siyaset izleyerek, kendi ideal ittifak düzenini meydana getirme çabalarına girişmişti. İngiltere ve Fransa’yı ilk etapta müttefik olarak düşünmeyen Bismarck tercihini Avusturya, Rusya ve Almanya’nın meydana getireceği bir ittifak hareketinden yana kullanmıştı. Öyle ki bu bakış açısı, 1881’deki büyük diplomatik başarı olan “Üç İmparatorlar Ligi”nin doğmasını sağlamıştı.