Sosyal Hizmet Öğrencilerinin İklim Değişikliği Farkındalıklarının ve Kaygı Düzeylerinin Belirlenmesi - Şeniz Aslan; Harun Ceylan; Ammar Sevgili (Üniversite Araştırmaları Dergisi)
İklim değişikliğiyle birlikte yeni sorunların ortaya çıkması, sosyal hizmetin bu alana yönelik ilgisinin artmasını beraberinde getirmektedir. Bu nedenle sosyal hizmet alanında iklim değişikliği farkındalığının ve kaygısının ne düzeyde olduğunun anlaşılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu anlamda çalışmada sosyal hizmet lisans öğrencilerinin iklim değişikliği farkındalıklarının ve kaygı düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Çalışma, “Küresel İklim Değişikliği Farkındalık Ölçeği (KİDFÖ)” ile “İklim Değişikliği Kaygı Ölçeği (İDKÖ)” ve iklim değişikliğine dair soruları da içeren sosyodemografik bilgi formu kullanılarak iki üniversitede öğrenim gören 206 sosyal hizmet lisans öğrencisinden çevrimiçi olarak toplanan verileri içermektedir. Çoğunluğunu (%87,9) kadınların oluşturduğu katılımcıların iklim değişikliği farkındalıklarının (72,05 ± 14,02) yüksek düzeyde olduğu tespit edilmiştir. Yaş (p=0,047), öğrenim görülen sınıf (p=0,030) ve kardeş sayısı (p=