Ideal Model: Social Cultural Determinants and Phunctions Идеальный образ: социокультурные детерминанты и функции Ідеальний образ: соціокультурні детермінанти і функції - O. G. Glukhova (Antropologìčnì Vimìri Fìlosofsʹkih Doslìdžen')
This article considers ideal model and its relations to ideal, differ in the philosophy and science definition of the ideal and ideal of model, applied character and its social functions and social nature. В статье рассматривается идеальный образ и его связь с идеальным, определение в философии и науке идеального и идеального образа, прикладной характер и его социальные функции, социокультурная природа. В статті розглядається ідеальний образ та його взаємозв’язок з ідеальним, відокремлюється в філософії та науці дефініція ідеального й ідеального образу, прикладний характер та його соціальні функції, соціальна природа.