YENİ MERAM VE YENİ KONYA GAZETELERİNİN ANLATIMI ÜZERİNDEN KONYA'DAKİ SOSYAL, POLİTİK VE İKTİSADİ ORTAM (1970-1980 DÖNEMİ) - İbrahim Toruk (Selçuk İletişim)
Konya, Selçuklu Başkenti olarak sahip olduğu zengin sosyal ve kültürel birikimler nedeniyle Orta Anadolu'da bir merkez durumundadır. Sosyal yapısı nedeniyle Konya'daki toplumsal değişimlerin tümünü, bütün Türkiye'deki değişimler için bir örnek olarak kabul etmek mümkündür.Bu çalışmanın amacı, 1970-1980 döneminde Konya'daki sosyal, politik ve iktisadi değişimleri, yerel basın taramaları ve diğer istatistikler ışığında ölçmektir. Bu araştırmalara paralel olarak kaynakların (mahalli gazeteler Yeni Meram ve Yeni Konya) habercilik anlayışlarının Konya'daki değişimler üzerinde etkileri, toplumsal değişim ölçüsü olarak incelenmiştir.