Unele referințe legislative privind protecția mediului din bazinul râului Bâc - Igor CODREANU (Acta et Commentationes: Ştiinţe Exacte şi ale Naturii)
În articol sunt reflectate unele analize a legislației de mediu din Republica Moldova, a unor ordonanțe și hotărâri de guvern în raport cu starea factorilor de mediu din bazinele hidrografice. Studiul este realizat în contextul derulării primei etape de cercetare din cadrul proiectului institutional „Modificări și tendințe spațio-temporale ale componentelor de mediu din bazinul hidrografic Bâc sub impactul antropic”. Scopul cercetării expus în acest material este de a evidenția cerințele documentelor legislative și măsura în care corespund activitățile economice și de protecție a mediului din  azinul râului Bâc.