Yabancıların Havayolu Ulaşımını Tercih Etme Nedenleri: Türkiye'ye Ait Havayolu İşletmeleri Üzerine Bir Araştırma - Nilüfer Canöz (Selçuk İletişim)
Havayolu ulaşımı; hızı, sağladığı konforu ve farklı uygulamalarıyla her geçen gün insanlar tarafından daha çok tercih edilmeye başlanmıştır. İnsanların havayolu ulaşımını tercih etmeye başlamasıyla da sektörde hizmet verecek işletme sayısı hızla çoğalmaktadır. Sektördeki ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler, ağır maliyetler, sunulan hizmetlerin birbirine benzemesi vb. koşullar altında birbiri ile rekabet etmek zorunda kalan işletmeler, avantajlı duruma geçebilmek için kendilerini tercih edebilmelerinde etkili olabilecek alternatifler aramakta, stratejiler belirlemektedir. İşletmelerin uyguladıkları bu alternatif hizmetlerin yolcular üzerinde etkili olup olmadığı ise araştırılması gereken bir durumdur. Özellikle de yabancıların havayolu işletmelerini tercih etmesinde etkili olan özellikleri belirlemek, çalışmamızın birincil amacıdır. Bu amaçla Konya ölçeğinde Selçuk Üniversitesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerle alan araştırması yapılmıştır.   Araştırma neticesinde, yabancıların havayolu tercihinde etkili olan en önemli özelliğin “güvenlik” olduğu bulgusuna ulaşılmıştır.