Vizyon Geliştirme Tutum Ölçeği - Kamile Demir (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Eğitim yöneticilerinin vizyon geliştirmeye yönelik tutumlarını ölçmede kullanılabilecek bir ölçek geliştirmeyi amaçlayan bu araştırmanın çalışma grubu 215 Milli Eğitim Şube Müdürü adayından oluşmaktadır. Çalışma sonucunda, eğitim yöneticilerinin vizyon geliştirmeye yönelik tutumlarım ölçen 20 maddeden oluşan, üç faktörlü, geçerli ve güvenilir bir ölçek oluşturulmuştur.