سیاست خارجی افغانستان از (2001 تا 2020 م) - محمد طاهر تنزه‌ای (غالب)
مفهوم سیاست خارجی در یک نگاه در پیوند با مؤلفه‌هایی چون اهداف ملی و ابزارهای نیل به آن تعریف می‌شود. این مفهوم یکی از پیچیده‌ترین و درعین‌حال، ضروری‌ترین نیاز برای کشورهای مختلف نظام بین‌الملل بوده است. گسترش روند جهانی‌شدن، چند‌جانبه‌گی مناسبات، تحول در مفهوم قدرت و هم‌چنین چینش آن در نظام بین‌الملل و از همه مهم‌تر نیازهای توسعه‌یی یک کشور پسامنازعه‌، قالب‌بندی‌های جدیدی را در سیاست‌گذاری خارجی کشورها، به‌خصوص افغانستان در پی داشته است. اهمیت این مسأله در این است که افغانستان با درک نظام بین‌الملل معاصر و بایسته‌های تعامل با آن مناسبات خویش با سایر ملل را باید به شکل عاقلانه بنیان بگذارد.